9.Sınıflar Coğrafya Arazi Gezisi (Hasanbeyli)

Osmaniye Özel Ender Koleji 28/11/2010 Pazar günü 9-A  ve 9-B sınıfı öğrencilerine Coğrafya dersi kapsamında, Coğrafya Öğretmeni Hatice KÜLOĞLU ve Lise Müdür Yardımcısı  başkalığında Hasanbeyli İlçesine arazi çalışması düzenlenmiştir.

Gezimiz saat 08.30’da Özel Ender Kolejinden hareket edilmesiyle başlamıştır. Osmaniye – Bahçe karayolu üzerinde yer alan Nato’un denetlemesine tabi olan petrol boru hatlarının denetleme merkezinin öğrencilere tanıtılmıştır. Daha sonra yine aynı karayolu üzerinde bir doğa olayı olan, heyelan nedeniyle meydana gelen toprak kayması öğrencilerimiz tarafından ilgiyle gözlemlenmiştir.

Osmaniye – Bahçe karayolundan Hasanbeyli ilçesine ulaşımı sağlayan tali yola sapılarak, Osmaniye halkı için yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından kaçmak ve temiz havası ve el değmemiş doğasıyla bir alternatif olan eski adıyla Kızıldere köyüne ulaşılmıştır. Mevsiminde kış olması dolayısıyla köyün boş sokakları ve Volkanik Lav akıntıların soğuması sonucu oluşan geniş bazalt kütleleri öğrencilerimize oldukça ilginç gelmiştir.

Hasanbeyli İlçesine 2,5 km kala öğrencilerle birlikte bölgenin tarım alanları incelenmiş ve bölgenin tarımsal açıdan ne tür tarımsal faaliyetlerde bulundukları konusunda önbilgiler verilmiştir
Hasanbeyli İlçe merkezine ulaşıldığında okulumuz öğrencilerini Hasanbeyli Başkanı Yusuf TOZLUKLU karşılamıştır. Özel Ender Koleji adına öğrencilerimiz Hasanbeyli Belediye Başkanını Makamında ziyaret etmiştir. Ziyaretimiz esnasında bir İlçenin Belediye Başkanıyla şahsen tanışmanın kıvancını, öğrencilerimiz tatmıştır. Görüşme esnasında öğrenicilerimiz belediye başkanından İlçenin yer şekilleri, nüfusu, ekonomisi, tarımsal faaliyetleri, tarihi ve etnik yapısı konusunda bilgi almıştır.