12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Okulumuzda bu hafta, 12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklal marşının 94.yıldönümü etkinliklerle kutlandı. Bu çerçevede Okulumuzun Lise Öğretmen  ve öğrencilerinin hazırlayıp sundukları şiir,yazı,video ve oratoryo izleyiciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.İlk önce istiklal marşının yazıldığı dönemin anlatıldığı kısa bir video izletisinin ardından Mehmet Akif ERSOY'un istiklal marşımızı hangi şartlarda ve nasıl yazdığı anlatıldı.İstiklal marşıyla yarışmaya giren diğer şiirlerden de bazıları okunmasından sonra İstiklal Marşının tüm kıtaları ve bu kıtalarda anlatılmak istenenler öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Oratoryoyla anlatıldı. Programda emeği geçen Lise Öğretmenlerimiz Mehmet YUSUFOĞLU,Ömer Faruk ÖNDER ve Arif ÇAPAR ile birlikte katılan tüm öğrencilerimize teşşekkür ederiz.Ortaokulumuzda ise öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları oratoryo, video, slayt ve tiyatro gösterisi salonda duygulu anlar yaşattı.Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek emeği geçen tüm öğrenci öğretmen ve idarecilerimize yürekten teşekkür ederiz.

Bu Ay 2047